SLUIT
Binnenkort heten
wij PartsPoint.
Het zal u niet ontgaan zijn: uw vertrouwde Brezan Automaterialen heet binnenkort PartsPoint.

Meer informatie kunt u vinden op de PartsPoint website.
Nee, dankje

Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
20 oktober 2015

Aanmelding Brink trekhaak en kabelset in eigen beheer

In Nederland worden volop fietsendragers en trekhaken aangeschaft om sportieve hobby’s uit te oefenen en met de caravan op vakantie te gaan. Wie een trekhaak aanschaft, rekent er op dat de fietsendrager veilig wordt vervoerd.

Brink_fitter_3

Kwalitatieve montage is dus van belang, maar het monteren van een trekhaak en inbouwen van een kabelset is voor de meeste garages geen dagelijkse klus. De crux zit hem met name in het inbouwen van de bekabeling die moet aansluiten op de complexe voertuigelektronica. Zodra de klus geklaard is, moet de bekabeling worden ingeleerd en dat is lang niet altijd eenvoudig.

Voertuig specifieke kabelset noodzakelijk

De moderne voertuigen beschikken over diverse veiligheidssystemen zoals ESP en ABS. Deze systemen zijn dermate intelligent dat ze niet alleen rekening houden met de auto zelf, maar ook het gebruik van een aanhanger, caravan of fietsdrager herkennen. Om deze herkenning mogelijk te maken is het noodzakelijk om een voertuig specifieke kabelset te monteren. Vele van deze sets dienen tegenwoordig wel aangemeld te worden in het voertuig. In enkele gevallen kan het noodzakelijk zijn om deze aanmelding bij een dealer te laten doen omdat niet alle diagnosesystemen in de markt deze activatie ondersteunen.

Aanmelden op afstand

Brink ondersteunt garages met het aanmelden van de bekabeling met Jifeline. Dit is een unieke online dienst om kabelsets op afstand aan te melden. De Jifeline dongle sluit aan op de OBD-poort van de auto en op een mobiel apparaat zoals een tablet. De Jifeline app wordt na het aansluiten automatisch opgestart en maakt contact met de experts bij Jifeline, die de kabelset aanmelden.

AST Dronten werkt sinds drie maanden met de Jifeline app. Mark Vos: “We hebben al diverse auto’s aangemeld. Vooral voor merken als Volkswagen en Audi werkt het perfect, omdat we die niet kunnen inleren met het Bosch diagnoseapparaat. De Jifeline app is onlangs bijgewerkt en werkt nu nog beter. De mensen van Jifeline kunnen nu ook meekijken op de tablet. Het werkt perfect, in een kwartier is de kabelset aangemeld”. 

Multifunctioneel apparaat

De dongle wordt aangeschaft door het autobedrijf. Bij iedere succesvolle aanmelding betaalt het autobedrijf 25 euro, er zijn geen abonnementskosten aan verbonden. In het geval de aanmelding niet slaagt zijn er ook geen kosten aan verbonden. De Jifeline dienst is niet alleen bruikbaar voor het coderen van trekhaak-kabelsets, maar kan ook worden ingezet voor andere handelingen zoals het inlezen van de diesel injectoren of sleutels, eerste hulp bij diagnoses, etc.

Jifeline ondersteuning voor veel merken

De lijst met automodellen die worden ondersteund door Jifeline breidt continu uit. Inmiddels kunnen alle automodellen uit de VAG-groep worden geactiveerd. Daarnaast kunnen bijna alle modellen van Peugeot, Citroen, Opel en Mercedes-Benz inmiddels gecodeerd worden met Jifeline.

Brink biedt 50% korting op aanschaf van de Jifeline dongle en voor iedere succesvolle aanmelding ook een korting van 50%. Kijk op www.brink.eu/jifeline voor meer informatie over deze dienst.

Deel dit
bericht