Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
29 december 2011

Airco gebruik in de winter

Een airco biedt comfort en zelfs in de winter. Niet iedereen weet dat in de winter de airco ook een functie heeft, namelijk het zuiveren van de lucht.

Een airco biedt comfort en zelfs in de winter. Niet iedereen weet dat in de winter de airco ook een functie heeft, namelijk het zuiveren van de lucht. Doordat de buitentemperatuur niet of nauwelijks van invloed is op het effect van de droge aircolucht, biedt het gebruik van de airco in combinatie met het verwarmingssysteem in de winter hetzelfde comfort als in de zomer. Dit omdat een airco niet alleen voor koude lucht zorgt maar ook voor droge lucht.

Airco ontvocht de lucht in de auto

Airco ontvocht de lucht in de auto In de winter zit er minder vocht in de lucht dan in de zomer, toch hebben we regelmatig last van beslagen ramen. Dit feit ontstaat doordat het buiten kouder is dan in de auto, hierdoor condenseert het vocht uit het interieur en dit zorgt voor beslagen ramen. Het gebruik van de airco komt hier goed van pas, deze zuigt namelijk de (buiten)lucht aan en koelt deze dan waardoor de lucht ontvochtigd word waarna hij vervolgens opgewarmd word. Dit draagt bij aan minder beslagen ramen en een beter luchtsamenstelling. Een airconditioning biedt een bestuurder en zijn passagiers daardoor ieder seizoen comfort en veiligheid.

Tevens is het raadzaam om de airco ook tijdens de winter zo af en toe aan te zetten. Dit omdat door de circulatie van het koudemiddel en olie de kans op lekkages in het systeem verkleint.

 

Deel dit
bericht