Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
07 januari 2016

Bosch en PartsPoint Group gaan strategische samenwerking aan

Robert Bosch B.V. en PartsPoint Group gaan in Nederland en België nauwer samenwerken. Beide partijen ondertekenden daartoe eind juli een overeenkomst.

De samenwerking is een uitbreiding van de reeds jarenlange bestaande samenwerking tussen Bosch en AD Benelux. PartsPoint Group, dat AD Benelux, Brezan Nederland, Brezan België, Technische Centrale en Staadegaard omvat, voert voortaan alle productlijnen van Bosch.

“Deze stap betekent een verdere uitbreiding van onze bestaande samenwerking met AD Benelux. Het was niet meer dan normaal dat wij na de overname van AD Benelux door PartsPoint Group met de volledige groep zouden samenwerken. Deze samenwerking is nu beklonken. Het is de bedoeling dat PartsPoint Group ons aanbod parts, bytes en services gaat voeren,” zegt Thierry Leblanc, managing director Bosch Aftermarket France and Benelux.

“Het uitbreiden van de samenwerking met Bosch voor de gehele groep is een logische volgende stap in de ontwikkeling van onze Brezan-formule. Met het uitbreiden van onze productrange, het opzetten van onze nieuwe catalogus en het versterken van de logistieke beschikbaarheid is de formule een interessante leverancier voor het autobedrijf. De toevoeging van Bosch maakt ons assortiment compleet,” zegt Cor Baltus, ceo PartsPoint Group.

Uitbreiding bestaande samenwerking

Begin dit jaar heeft PartsPoint Group de overgrote meerderheid van de aandelen in AD Benelux verworven om hiermee de krachten te bundelen en een goed alternatief te bieden voor de vrije grossier. Omdat Bosch al nauw met AD Benelux samenwerkte, groeiden ook de contacten met de andere bedrijven binnen PartsPoint Group. Zo maken ook Brezan Nederland en Brezan België deel uit van PartsPoint Group. Via Brezan Nederland werd onlangs nog een nieuw lid van Bosch Car Service ingetekend: onderneming Ron Kok uit Breukelen. Bosch First Suppliers, Staadegaard Automotive en Technische Centrale werden eind 2014 door PartsPoint Group overgenomen. Via die bedrijven had PartsPoint Group al toegang tot het netwerk van Bosch First Suppliers.

“Met de komst van Bosch is ons assortiment nog completer. Bosch is een ijzersterk merk dat uitstekend past bij Brezan. Bovendien bieden de Boschconcepten ons de mogelijkheid onze formule verder te professionaliseren en onze dienstverlening aan het autobedrijf te verbeteren. Bestaande en nieuwe klanten kunnen we nog beter van dienst zijn als totaalleverancier. De grote Brezanvestigingen kunnen als First Supplier ook de succesvolle concepten van Bosch vermarkten. Een mijlpaal in de geschiedenis van Brezan. Brezan levert al jaren onderdelen aan de werkplaats van het LeasePlan Occasion Center te Breukelen aan de A2. LeasePlan heeft deze zomer gekozen voor Bosch als eerste onderdelenleverancier. Doordat Brezan nu ook Bosch kan leveren is de jarenlange relatie gecontinueerd,” zegt Frank Doorenbos, commercieel directeur Brezan Automaterialen.

boschFoto-onderschrift (van links naar rechts): Cor Baltus, ceo PartsPoint Group en Enrico Manuele, vice-president Sales Independent Aftermarket Robert Bosch GmbH en Thierry Leblanc, managing director Bosch Aftermarket France and Benelux.

Deel dit
bericht