Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
28 januari 2015

Brezan introduceert kentekenloket bij het autobedrijf


Mede dankzij de populariteit van occasion websites worden er op dit moment, tussen consumenten onderling, bijna één miljoen auto’s verkocht. Het overschrijven van een kenteken vindt altijd plaats bij een RDW erkend Kentekenloket (veelal een postkantoor). Brezan vindt echter dat het overschrijven van een kenteken meer kan zijn dan slechts een administratieve handeling.
 
Autobedrijven met een bestaande RDW erkenning Tenaamstelling Voertuigen kunnen, bij de verkoop van een voertuig uit de bedrijfsvoorraad, de tenaamstelling zelf uitvoeren. Autobedrijven spelen echter nog geen rol van betekenis bij de verkoop van een voertuig tussen consumenten onderling. Met een Kentekenloket bij het autobedrijf komt daar verandering in. Consumenten kunnen dan ook bij het autobedrijf terecht voor het tenaamstellen van voertuigen.
 
Door consument en autobedrijf op het moment van overschrijven samen te brengen, ontstaan er kansrijke mogelijkheden. Enerzijds maken koper en verkoper op ongedwongen wijze kennis met het autobedrijf. Anderzijds wordt het autobedrijf, zonder bijvoorbeeld kostbare advertentiecampagnes, laagdrempelig in contact gebracht met autobezitters. Dit op een moment waarop zij open staan voor aanvullende producten, diensten of aanbiedingen.

Landelijke dekking

Het doel is om voor 1 april 2015 minimaal één autobedrijf per gemeente aan te sluiten. Om een redelijk volume aan handelingen te garanderen blijft het aantal loketten per gemeente overigens beperkt. Geïnteresseerde autobedrijven kunnen meer informatie verkrijgen via de website www.kentekenloketworden.nl of contact opnemen met een Brezan verkooppunt.
 

Autoprofessioneel en Schadeherstel Vakbeurs Gorinchem

Dinsdag 3 februari, woensdag 4 februari en donderdag 5 februari staat Evenementen Hal Gorinchem weer in het teken van de Auto Professioneel en Schadeherstel Vakbeurs. Het Kentekenloket zal met een ruime stand (nummer 245) van 100 m2 aanwezig zijn. In Gorinchem, en later ook in de rest van Nederland, worden informatiesessies georganiseerd voor geïnteresseerde autobedrijven. Via de Brezan verkooppunten kunnen autobedrijven zich hiervoor aanmelden.

Deel dit
bericht