SLUIT
Binnenkort heten
wij PartsPoint.
Het zal u niet ontgaan zijn: uw vertrouwde Brezan Automaterialen heet binnenkort PartsPoint.

Meer informatie kunt u vinden op de PartsPoint website.
Nee, dankje

Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
03 november 2015

Brezan koopt Haagse grossier

Brezan Automaterialen heeft de Haagse automaterialengrossier G.z.G. overgenomen. De bestaande Brezan vestiging in Den Haag zal worden geïntegreerd in de locatie van G.z.G.  Met de overname van G.z.G. zet Brezan een volgende stap in de versterking van haar positie in de Nederlandse grossierswereld.

Den Haag

Het bedrijf heeft de afgelopen anderhalf jaar enkele tientallen grossiersvestigingen overgenomen. Deels ging dat om de overname van bedrijven die tot op dat moment franchisenemer bij Brezan waren; in andere gevallen betrof het bedrijven die als nieuweling werden opgenomen in het Brezan-netwerk.

Daarnaast kocht PartsPoint Group, het moederbedrijf van Brezan, de grossierconglomeraten Staadegaard Automotive en Technische Centrale, terwijl het ook een meerderheidsbelang verwierf in de grossiersorganisatie AD Benelux. Door dit alles profiteren de PartsPoint-dochters van de voordelen die schaalgrootte biedt, onder meer bij inkoop en logistiek, aldus ceo Cor Baltus. “Daardoor kunnen wij snel, efficiënt en tegen gunstige condities onderdelen leveren aan het autobedrijf.”   Klantcontact G.z.G. werd in 1988 opgericht en is dan ook een bekende naam in de Haagse autowereld. Het bedrijf was eigendom van twee compagnons, Huib Goos en Jos Gregorowitsch. Beiden zijn inmiddels op een leeftijd om het rustiger aan te gaan doen – reden waarom zij een overnamekandidaat zochten. In Brezan vonden zij een koper die de continuïteit van hun onderneming veiligstelt. Huib Goos: “De dienstverlening aan onze klanten, waarvan we sommigen al tientallen jaren kennen, is met deze overname gewaarborgd.” Goos en Gregorowitsch blijven overigens bij ‘hun’ bedrijf betrokken: zij gaan het klantcontact onderhouden.

Verhuizen Brezan heeft al een vestiging in Den Haag, op een kleine drie kilometer afstand van G.z.G., aan de Binckhorstlaan. Door een grootschalig wegenbouwproject is deze vestiging echter langdurig slecht bereikbaar, reden waarom er voor Brezan Den Haag naar een nieuwe locatie werd gezocht. Die zoektocht wordt nu gestaakt. Brezan Den Haag zal zijn deuren aan de Binckhorstlaan sluiten en zijn activiteiten voortzetten in het pand van G.z.G aan de 1e van der Kunststraat 288. Alle medewerkers verhuizen mee. Ook de medewerkers van G.z.G. behouden hun baan.

Deel dit
bericht