Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
23 februari 2015

De oplossing voor verstopte roetfilters

Om vervuiling van het milieu door voertuigen te beperken, legt de nieuwe Euro-5-norm gemeenschappelijke eisen op inzake de emissies van motorvoertuigen en hun vervangingsonderdelen. Een onderdeel van deze norm is het beperken van de uitstoot van roetdeeltjes.  De maximale uitstoot voor roetdeeltjes is gesteld op 5mg/km, een verlaging van 80 procent in vergelijking met de Euro-4-norm. Om aan deze eis te voldoen, bevindt zich een roetfilter in de meeste moderne auto’s meteen dieselmotor.

Roetfilter

Het roetfilter vangt de roetdeeltjes die in het uitlaatgas vrijkomen op, waardoor er geen emissie plaatsvindt. Na enige tijd kan het filter echter verstopt raken, doordat er te veel roetdeeltjes achterblijven. Om deze verstopping te voorkomen, worden de roetdeeltjes verbrand en omgezet in CO2en H2O (regeneratie).De warmte die voor dit proces nodig is, bedraagt minimaal 600oC; een temperatuur die normaliter bij uitstoot van uitlaatgassen niet bereikt wordt, waardoor regeneratie niet mogelijk is zonder hulpmiddelen.
 
Om toch te kunnen regenereren is een aantal mogelijkheden ontwikkeld.Tot deze mogelijkheden behoort de 5in1 DPF Cleaner (Art.nr 687009): een uitstekend additief om de regeneratie te versnellen.
 
Tóch blijft er altijd een klein beetje vuiligheid achter in het roetfilter. Dit kan niet worden geregenereerd en zal zich uiteindelijk ophopen.Ook stoten dieselmotors een kleine hoeveelheid as uit, afkomstig van brandstof en motorolie. Deze relatief kleine hoeveelheid as blijft achter op het roetfilter, waardoor de verstopping wordt versterkt. Na enige tijd zorgen deze factoren voor veel problemen.

Oplossing

De 5in1 DPF Cleaning kit is ontwikkeld voor het reinigen van verstopte roetfilters. Een goedkope, effectieve en professionele reinigingsmethode voor verstopte roetfilters. 5in1 DPF Cleaning kit is een professionele reiniging verdeeld in drie stappen:
 

  • Stap 1: 5in1 DPF Cleaner (Art. Nr. 687030)             
  • Stap 2: 5in1 DPF Flush (Art. Nr. 687031) 
  • Stap 3: 5in1 DPF Cleaning Aid (Art. Nr. 687032)      

De eerste twee stappen worden uitgevoerd middels een speciaal drukbekerpistool. De 5in1 DPF Cleaner (stap 1) maakt het roetfilter schoon, waarna de 5in1 DPF Flush (stap 2) het roet wegspoelt. De vloeistoffen zorgen voor een ideale en volledige regeneratie van het roetfilter. Tot slot de derde stap:de 5in1 DPF Cleaning Aid, een brandstofadditief die preventief gebruikt kan worden tegen een verstopte roetfilter.

Voordelen:

  • De kit is gemakkelijk te gebruiken. Er is geen demontage nodig.
  • 5in1 DPF pistool met een maximale druk van 8 bar.
  • De unieke sondes zijn te gebruiken voor verschillende toepassingen, afhankelijk van het type voertuig.
  • Zeer goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Complete set om eenvoudig uw roetfilter te reinigen binnen 45 minuten.

 Meer informatie? Vraag er naar bij uw Brezan verkooppunt.

Deel dit
bericht