Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
12 maart 2012

Inspectie naar dieselrook in volle gang


De Arbeidsinspectie is op dit moment bezig met een intensieve inspectie naar de omgang met dieselmotoremissie (DME), ofwel dieselrook in garagebedrijven. DME is een onzichtbaar gevaar en wordt daarom door garagebedrijven vaak onderschat. Volgens de Arbeidsinspectie is dieselmotoremissie naast de fysieke belasting en machineveiligheid het belangrijkste arbeidsrisico voor werknemers in het garagebedrijf. Officieel heet het dat de arbeidsinspectie bij de inspectie zal nagaan ‘of u maatregelen heeft genomen om blootstelling aan DME zoveel mogelijk te voorkomen. U moet hiervoor alle technisch mogelijke maatregelen nemen, ook als de branchenorm wordt gehaald.’(bron: Autokompas.nl).

De concentratie van kankerverwekkende roetdeeltjes kan snel oplopen en dat is niet gezond. Een goede afzuiging en het gebruik van roetfilters (zoals hierboven) bij het naar buiten en binnen rijden van de auto’s is dan ook erg belangrijk.

Tips om DME effectief aan te pakken:

  • Laat de motor zo min mogelijk draaien in de werkplaats. Het ‘even’ starten levert veel DME op!
  • Gebruik de afzuigslang goed en consequent. Zorg er voor dat de afzuiginstallatie en de slangen goed functioneren.
  • Let erop om nat te reinigen in plaats van perslucht te gebruiken: dat voorkomt dat roet deeltjes opnieuw door de werkplaats verspreid worden.

 

Deel dit
bericht