Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
10 mei 2016

MANN-FILTER brengt een nieuw interieurfilter op de markt

FreciousPlus

Meer bescherming tegen allergenen, schimmels en fijnstof

Mann filter frecious plus

Volgens informatie van de Wereldgezondheidsorganisatie behoren allergieën tot de vier vaakst voorkomende chronische aandoeningen wereldwijd; alleen al in Duitsland leidt ongeveer 20-25 % van de bevolking hieraan. Dit wordt verergerd vanwege de belasting door verschillende fijnstofdeeltjes, een gevaar waaraan vooral inwoners van grotere steden en in de buurt van industriegebieden worden blootgesteld.

Ook in auto’s zorgen pollen, bacteriën en andere minuscule deeltjes voor allergische reacties bij inzittenden die daarvoor gevoelig zijn. Dat is precies waar MANN+HUMMEL zich met het nieuwe interieurfilter FreciousPlus op richt: De wereldmarktleider op het gebied van filters heeft een nieuwe filterlaag met een biofunctionele coating ontwikkeld, die niet alleen allergenen vangt. De filterlaag vermindert ook de groei van bacteriën en schimmels met meer dan 98 % en voorkomt dat deze via de ventilatie in het interieur terechtkomen. Ook het binnendringen van fijnstof wordt door het hoogwaardige filtermedium voor nagenoeg 100 % tegengegaan. Door het gebruik van hoogwaardig actieve-koolstofgranulaat worden geurtjes en schadelijke gassen zoals ozon, zwaveldioxide en stikstofoxide verwijderd.

De antiallergene werking ontleent de nieuwe filterlaag aan een innovatieve en op natuurlijke wijze verkregen polyfenolcoating. Deze werkt als een vangmiddel voor allergenen en bindt deze voor meer dan 98 %. Polyfenolen komen in de natuur voor in verschillende planten, zoals groene thee, granaatappels en citrusfruit, en zijn in staat allergenen te binden en op die manier onschadelijk te maken.

FreciousPlus wordt in het voorjaar van 2016 door MANN-FILTER over heel Europa op de onafhankelijke reserveonderdelenmarkt geïntroduceerd. Andere markten volgen op een later tijdstip. Het nieuwe interieurfilter is al voor marktintroductie beschikbaar voor talrijke automerken en -modellen.

Op de website www.frecious-plus.com biedt MANN-FILTER automobilisten, groothandels en werkplaatsen de mogelijkheid zich op de hoogte te stellen van dit nieuwe product en de werking ervan. Daar vinden autorijders ook het juiste interieurfilter voor hun auto, evenals dealers en werkplaatsen bij hun in de buurt die FreciousPlus verkopen.

Het vervangingsinterval van het nieuwe filter is elke 15.000 kilometer of eenmaal per jaar. FreciousPlus is verkrijgbaar in eerste-uitrustingskwaliteit.

Deel dit
bericht