SLUIT
Binnenkort heten
wij PartsPoint.
Het zal u niet ontgaan zijn: uw vertrouwde Brezan Automaterialen heet binnenkort PartsPoint.

Meer informatie kunt u vinden op de PartsPoint website.
Nee, dankje

Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
15 april 2015

Meer informatie betreffende f gassen verordening

Het doel van de F-gassen verordening is het milieu te beschermen door de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. De verordening geldt voor de Europese lidstaten en dus ook voor Nederland. Koudemiddel is één van de gassen die onder deze verordening valt.

Vanaf 1 januari 2015 is Brezan, als leverancier van koudemiddel, gehouden om uitsluitend koudemiddel te leveren aan klanten die beschikken over het diploma “terugwinnen koudemiddel” of “terugwinnen mobiele airco’s”. Vandaar ook onze brief aan klanten om hen hierover te informeren.

Een autobedrijf dat zich bezig houdt met onderhoud en reparatie van airco’s (tot 3 kg) in een auto is verplicht minimaal 1 gediplomeerd personeelslid in dienst te hebben. Bij airco’s met een groter volume is een bedrijfscertificaat vereist. Het juiste diploma is te behalen via opleidingsinstituten als Innovam, PTC+, ROC en Otib. Sommige autobedrijven zijn in het bezit van een STEK diploma. Dit diploma stond op de bedrijfsnaam. Deze autobedrijven kunnen het STEK diploma via het Agentschap NL om laten zetten in een op naam gezet diploma “terugwinnen mobiele airco’s”.

Deel dit
bericht