Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
23 januari 2012

Ngk exclusieve toeleverancier van bougies en lambdasensoren voor nieuwe fiat panda

NGK Spark Plug, de toonaangevende fabrikant van bougies en lambdasensoren, is de exclusieve toeleverancier van bougies en lambdasensoren voor FIAT.

NGK Spark Plug, de toonaangevende fabrikant van bougies en lambdasensoren, is de exclusieve toeleverancier van bougies en lambdasensoren voor FIAT, met de edelmetaalbougie LKR7DI-12 en met de sprong- en breedbandlambdasensoren voor de nieuwe, vrij-aanzuigende TwinAir-motor, die zijn debuut zal maken onder de motorkap van de nieuwe Panda.

NGK heeft de LKR7DI-12 bougie speciaal ontworpen om tegemoet te komen aan de eisen die de nieuwe, vrij-aanzuigende TwinAir-motor van FIAT, debuterend onder de motorkap van de nieuwe Panda, stelt. Deze motor zal de nieuwe standaardmotor zijn voor de compact cars van de FIAT-groep. Omdat de gedownsizede tweecilinder buitengewoon compact is en voorzien is van grote koelkanalen, is er maar weinig ruimte over voor een bougie. De LKR7DI-12 bougie is daarom voorzien van een slanke en 26,5 mm lange schacht met een M12 schroefdraad.

Verder is NGK de enige leverancier van lambdasensoren voor de nieuwe Panda respectievelijk de vrij-aanzuigende TwinAir-motor. NGK levert aan FIAT de UAA0001-FA003 van het merk NTK als regelende lambdasensor. Hij is gekozen vanwege zijn snelle opwarmtijd, snelle reactie en grote nauwkeurigheid en zijn goede bestendigheid tegen opspattend water. De samenwerking van de LKR7DI-12 bougie, de UAA0001-FA003 breedbandsensor en de OZA629-A3 sprongsensor levert een aanzienlijke bijdrage aan het feit dat de FIAT Panda met vrij-aanzuigende TwinAir-motor een van de schoonste auto’s is van dit moment.

Deel dit
bericht