SLUIT
Binnenkort heten
wij PartsPoint.
Het zal u niet ontgaan zijn: uw vertrouwde Brezan Automaterialen heet binnenkort PartsPoint.

Meer informatie kunt u vinden op de PartsPoint website.
Nee, dankje

Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
09 juli 2015

Ngk oe gloeibougies van mercedes nu ook leverbaar

NGK Spark Plug, ‘s werelds grootste fabrikant van gloeibougies, introduceert een nieuwe gloeibougie uit het OE-assortiment van het merk: de NHTC CZ551 gloeibougie. Deze gloeibougie is gelijkwaardig aan de CZ501, die speciaal is ontwikkeld voor Daimler AG en vele OE-toepassingen kent bij Mercedes-Benz.

Dankzij de New High Temperature Ceramic (NHTC) gloeibougie is NGK Spark Plug door deze fabrikant van premium-auto’s gekozen als leverancier van gloeibougies. Mercedes-Benz zal tot minimaal 2019 vrijwel uitsluitend gloeibougies van ontstekings- en sensorspecialist NGK gebruiken voor alle huidige en nieuw ontwikkelde dieselmotoren voor personenauto’s.
Als onderdeel van deze samenwerking heeft NGK de NHTC-gloeibougie ontwikkeld, die nu ook leverbaar is voor de aftermarket. Deze gloeibougie heeft uitstekende gloeieigenschappen. Dankzij het volledig keramische verwarmingselement bereikt hij zijn bedrijfstemperatuur van ongeveer 1.000°C in minder dan twee seconden. Bovendien kan hij minutenlang nagloeien met een constante temperatuur van ongeveer 1.350°C. Daardoor vermindert hij aanzienlijk de uitstoot van schadelijke stoffen en roetdeeltjes.

De CZ551 (Mercedes-Benz onderdeelnrs. A001 159 73 01 en A001 159 80 01; NGK onderdeelnr. 91584) heeft een enorm potentieel voor de aftermarket: Deze gloeibougie is gelijkwaardig aan de OE-gloeibougie CZ501 die als OE-gloeibougie wordt gebruikt bij de OM651 viercilinder lijnmotor, sinds 2010 de basis voor de motor van meer dan 60 modellen van Mercedes-Benz en leverbaar met een vermogen van 100 tot 198 kW. Deze motoren zijn en worden geleverd in de A-, B-, C- en S-klasse en in de CLA-, CLS-, GLA- en GLKklasse. Daarom is de CZ551 toegevoegd aan het D-Power assortiment van veel verkochte gloeibougies en voorzien van het D-Power snelzoeknummer 85.

De gloeibougies zijn rechtstreeks te bestellen in PartsCat. Meer weten? Vraag er naar bij uw Brezan verkooppunt.

Deel dit
bericht