Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
28 augustus 2014

Nieuw bij brezan de valeo kit4p


 
Elke verbrandingsmotor trilt. Deze trillingen worden veroorzaakt door de beweging van zuigers, drijfstangen en krukas. Tegenwoordig zijn veel auto’s uitgerust met een tweemassavliegwiel dat deze motortrillingen dempt. Die demping is belangrijk, want de trillingen zijn niet alleen nadelig voor het comfort, ze kunnen ook de aandrijflijn beschadigen. Toch blijken veel tweemassavliegwielen niet goed bestand tegen overbelasting. Daarom heeft Valeo een duurzaam en economisch alternatief ontwikkeld: de Valeo Kit4P.
 
De Valeo Kit4P
 
De Valeo Kit4P – Kit Four Pieces – maakt gebruik van een massief vliegwiel, een drukgroep en een (mechanisch) druklager. Een speciale koppelingsplaat die is uitgerust met een Long Travel Damper™ verzorgt de trillingsdempende werking. Deze Long Travel Damper kan dankzij de langere torsieveren en een verbeterde voordempingsset veel grotere hoekverdraaiingen aan dan de dempers van conventionele koppelingsplaten. De trillingsdempende werking van het Long Travel Damper systeem benadert die van een tweemassavliegwiel zo goed dat diverse OEM’s inmiddels voor dit systeem hebben gekozen.

Een van de grote voordelen van de Valeo Kit4P is de compacte constructie. Hierdoor kunnen een stijvere drukgroep, slijtvaster frictiemateriaal en doorgaans een iets grotere koppelingsdiameter worden toegepast. Ook is de warmteopnamecapaciteit van de Valeo Kit4P groter dan die van een tweemassavliegwiel. Al deze voordelen resulteren in een beduidend langere levensduur.
 
Meer weten over Kit4P? Vraag er naar bij uw Brezan verkooppunt.

Deel dit
bericht