Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
11 september 2014

Nieuw de distributiekettingsets van febi


 
De grote krachten in de motor, zoals bij een common rail en hogere compressieverhoudingen, stellen hogere eisen aan de distributie. Door gebruik te maken van een distributieketting in plaats van een riem, worden deze krachten beter verdragen en verwerkt. Bovendien wordt er in het motorcompartiment ruimte bespaard om meer plaats te bieden voor secundaire componenten en biedt de distributieketting, zeker kostentechnisch, meer voordelen. Ten opzichte van de distributieriem heeft de distributieketting veel minder frequent onderhoud nodig. Bekende autotypen zoals de Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroën C1, Suzuki Swift, Nissan Micra, Opel Astra en Fiat Panda zijn van een distributieketting voorzien.
 
Een distributieketting heeft minder onderhoud nodig dan een distributieriem. Maar ook kettingen zullen slijten.  Met name de geleiders en de spanners hebben het zwaar te verduren. De autofabrikanten stellen doorgaans geen vaste onderhoudsinterval voor de distributieketting vast. Een versleten distributie zal door de monteur geconstateerd moeten worden. Preventief onderhoud is verstandig en zeer noodzakelijk. Een versleten distributieketting zou kunnen breken of verspringen. Als dit bij een draaiende motor gebeurt, is de motorschade vaak niet te overzien. Let dus goed op eerste tekenen van slijtage. Een goede indicatie voor een versleten distributieketting of geleiders is licht gerammel en geratel aan de distributiezijde van de motor. Afhankelijk van het gepleegde onderhoud kan ernstige slijtage al vanaf 100.000 tot 150.000 km optreden.
 
Een versleten distributieketting kan te lang worden, breken en soms verspringen. Met name bij auto’s met een hoog vermogen en liefhebbersauto’s die veel kilometers maken (zoals de Volkswagen VR5 en VR6 en Mercedes-motoren) heeft de distributieketting veel te verduren. Controleer samen met de ketting ook de geleiders en spanners, en vervang deze door kwaliteitsproducten met een OE-specificatie, zoals die van Febi.
 
Febi
 
De distributiekettingsets van febi zijn van een zeer hoge kwaliteit en bevatten alle noodzakelijke slijtagegevoelige onderdelen. Voor reparaties van topkwaliteit. Alleen vervanging van alle onderdelen van de distributieketting draagt bij aan een lange levensduur van de motor. Kettingen en geleiders zijn ook apart verkrijgbaar. Brezan heeft meer dan 75 distributiekettingsets leverbaar die geschikt zijn voor ruim 95 % van alle typen personenwagens. De distributiekettingen zijn ook los te bestellen, ook voor de Aziatische automerken.
 
Meer weten over de distributiekettingsets van febi? Vraag er dan naar bij uw Brezan verkooppunt.
 

Deel dit
bericht