SLUIT
Binnenkort heten
wij PartsPoint.
Het zal u niet ontgaan zijn: uw vertrouwde Brezan Automaterialen heet binnenkort PartsPoint.

Meer informatie kunt u vinden op de PartsPoint website.
Nee, dankje

Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
11 april 2016

Nieuw in het assortiment: AGM en EFB accu’s van Coldax

Ideaal voor start-stopsystemen

Coldax accu

Coldax AGM

Bij start-stopsystemen zien we naast de conventionele start-stopfunctionaliteit tevens remenergierecuperatie. Hierbij wordt de energie die vrijkomt bij het remmen en uitrollen van de auto omgezet in elektrische energie en teruggeleid naar de accu. Dit vereist een accu die niet alleen bestand is tegen zware cyclische belasting, maar ook een lage interne weerstand biedt die de teruggewonnen energie snel laat opnemen.
De juiste keus is dan een Coldax AGM Start Stop accu met geavanceerde X-Frame punched plate technologie.

Coldax EFB

EFB staat voor Enhanced Flooded Battery. Sommige fabrikanten spreken van Enhanced Cycling Mat ofwel ECM. Bij EFB/ECM technologie is de positieve plaat gecoat met een polyester scrim zodat het actieve materiaal extra houvast heeft aan de plaat. De cyclusvastheid is daardoor hoger dan bij traditionele accu’s en het maakt de accu extra bestand tegen sterke schokken en trillingen.
Coldax EFB accu’s zijn bestemd voor voertuigen met een hoog energieverbruik of, in het bijzonder, met een conventioneel start-stopsysteem zonder remenergieterugwinning.
In personenauto’s die als nieuw voertuig met EFB-accu’s werden uitgerust moet bij accuvervanging altijd weer een EFB-accu worden ingebouwd. Upgraden naar AGM kan natuurlijk wel.

Voor de installatie van deze accu’s heb je een Connect + reset tool nodig: de BVT-02. In de Flyer (PDF) kunt u de details hiervan vinden. De BVT-02 is eind mei beschikbaar.

De accu’s zijn te vinden in PartsCat new generation.

 

Deel dit
bericht