Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
14 juli 2011

Van kouwen groep kiest voor brezan delphi diagnose

De elektronische systemen in moderne auto’s zijn erg uitgebreid, complex en veelomvattend. Dat constateert men bij de Van Kouwen Groep ook steeds vaker. Vooral bij de toename van de “vreemde” automerken die de weg naar hun garagebedrijven weten te vinden.

DELPHI DISS: meer dan diagnose alleen én gereed voor APK 2

De elektronische systemen in moderne auto’s zijn erg uitgebreid, complex en veelomvattend. Dat constateert men bij de Van Kouwen Groep ook steeds vaker. Vooral bij de toename van de “vreemde” automerken die de weg naar hun garagebedrijven weten te vinden. Het zoeken naar sensoren en componenten kan een tijdrovende klus zijn, terwijl het doormeten van sensoren, boordcomputers en communicatieprotocollen zonder uitgebreide kennis van de systemen helemaal niet meer te doen is. Zeker niet bij die vreemde automerken én zonder de juiste diagnoseapparatuur. Concludeert Martijn Schohaus, aftersales manager bij van Kouwen.

Een artikel in de pers maart 2011, – “RDW stelt voor om het gebruik van EOBD-scantools verplicht te stellen om voertuigen tijdens de APK uit te lezen. De verplichting moet gelijktijdig ingaan met de start van het gemoderniseerde APK 2.0 in januari 2012” – , bleek de aanleiding voor Van Kouwen om Brezan Automaterialen te raadplegen naar de gepaste apparatuur. Al is de verplichting nog géén feit, we willen zoveel mogelijk voertuigen zélf kunnen uitlezen.

Van Kouwen en Brezan Automaterialen in business

Sinds februari 2011 hebben de Van Kouwen Groep en Brezan hun samenwerking geïntensiveerd. Vanuit de beide centrale organisaties is er één uniforme overeenkomst voor alle Van Kouwen Groep vestigingen. Al sinds de introductie van de Delphi diagnose apparatuur in Nederland, is Brezan de belangrijkste distributeur. Ruim 600 apparaten zijn via deze grossierketen verkocht. Reden te meer voor Van Kouwen om de Delphi Sales Support binnen Brezan uit te nodigen voor een demonstratie. “De keuze voor Delphi is mede bepaald door onze medewerkers. Zij moeten er goed mee kunnen werken. Het gebruikersgemak stond bij onze keuze hoog in het vaandel. Voor Brezan en haar Delphi Sales Support géén enkel probleem om, zelfs in de avonduren, op al onze vestigingen een demonstratie te geven”, aldus Martijn Schohaus. De keuze was gemaakt! Inmiddels zijn alle Van Kouwen vestigingen uitgerust met Delphi diagnose.

Deel dit
bericht