Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
30 juni 2011

Veiligheidstip juli augustus

In autobedrijven komt schadelijk geluid voor als gevolg van het gebruik van lawaaiig gereedschap: slagmoersleutels, haakse slijpers, lassen en persluchtspuitjes.

Lawaai maakt ziek

In autobedrijven komt schadelijk geluid voor als gevolg van het gebruik van lawaaiig gereedschap: slagmoersleutels, haakse slijpers, lassen en persluchtspuitjes. Bij vrachtwagenbedrijven kunnen daarnaast ook nog het motorgeluid, en hameren (slaan met voorhamer) een grote geluidsbron zijn. De kans op gehoorschade (lawaaidoofheid) is niet alleen afhankelijk van de hoogte van het geluidniveau maar ook van hoe lang men er aan blootgesteld wordt. Iemand die lawaaidoof is hoort nog wel geluid maar kan bepaalde tonen niet meer horen. Hierdoor wordt het moeilijk de telefoon te verstaan of een gesprek te volgen tijdens een feestje. Lawaaidoofheid is een geleidelijk proces zodat het in het begin niet opvalt.

De schadelijke gevolgen van lawaai in de werkomgeving kunnen we tegengaan door: 

  • Het construeren van geluidsarme machines, installaties en gereedschappen (preventief )
  • Het inkapselen van de geluidsbron (bestrijding)
  • Het gebruik van gehoorbeschermende middelen (bescherming)

Een vuistregel om schadelijk geluid te onderkennen is:

  • Indien met stemverheffing gesproken moet worden om op 1 meter afstand verstaanbaar te zijn.
  • U kunt uw mensen hier tegen beschermen door het aanbieden van gehoorbescherming.

Log in op de BrezanBox om, in het kader van deze veiligheidstip, een speciale maandaanbieding te bekijken!

Over Persoonlijke Beschermingsmiddelen (PBM)

De moderne werkplaats moet vandaag de dag aan steeds meer eisen voldoen op het gebied van arbeidsomstandigheden, veiligheid en milieu. Het werken met de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen is hierbij van groot belang. Zo kunt u ongelukken op de werkvloer zo veel mogelijk voorkomen en eventuele schade beperken. Benieuwd naar de PBM mogelijkheden voor uw autobedrijf? Klik hier voor meer informatie of vraag naar de mogelijkheden bij uw Brezan verkooppunt.

 

Deel dit
bericht