Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
12 november 2012

Verplicht bandenlabel zichtbaar in partscat

Met het oog op meer veiligheid in het verkeer, meer milieubewust gedrag en economisch efficiënt rijden, heeft het Europees Parlement per 1 november 2012 het bandenlabel verplicht gesteld.

Met het oog op meer veiligheid in het verkeer, meer milieubewust gedrag en economisch efficiënt rijden, heeft het Europees Parlement per 1 november 2012 het bandenlabel verplicht gesteld. Met behulp van het bandenlabel wordt het mogelijk om banden eenvoudig onderling te vergelijken op brandstof efficiëntie, grip op nat wegdek en externe geluidsniveau.

De Europese regelgeving is van kracht voor personenwagen-, bestelwagen- en bedrijfsvoertuigbanden die vanaf 1 juli 2012, oftewel de 27ste week van 2012 (2712), zijn geproduceerd. Deze productiecode is voor een ieder af te lezen aan de zijkant van de band.

Volgens de regels dienen de banden die zichtbaar zijn voor de consument te zijn voorzien van een bandenlabel. Hetzij rechtstreeks op het loopvlak of in de directe omgeving van de banden. In het geval de banden niet zichtbaar zijn voor de consument, dan dient de verkopende partij de kopende partij een label te verstrekken met de informatie over de classificatie van de banden, alvorens ze te verkopen. Bovendien dient de classificatie van de banden opgenomen te worden in promotiemateriaal voor banden, zoals prijslijsten en websites en dient deze op of bij de rekening te worden vermeld.

Heeft u informatie nodig over het bandenlabel? Brezan Automaterialen biedt zijn relaties informatie over de classificatie van de banden aan in het bestelsysteem Partscat. Tevens hebben zij de mogelijkheid om het label op de website van de toeleverancier te downloaden.

Deel dit
bericht