Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
05 oktober 2016

Waarom bestaan er verschillende koelvloeistoffen?

Koelvloeistoffen bestaan in verschillende kleuren die verwijzen naar de verschillende technologieën.

Vroeger moesten autokoelvloeistoffen om de twee jaar vervangen worden.

Coldax vloeistoffenkopie

Vroeger moesten autokoelvloeistoffen om de twee jaar vervangen worden. Vandaag de dag raden OE fabrikanten koelvloeistoffen aan met verschillende corrosieremmende functies en een langere levensduur. Koelvloeistoffen worden gebruikt om het koelsysteem van een wagen te beschermen tegen vorst of oververhitting. Het beschermt ook de onderdelen van de radiator tegen corrosie.

Koelvloeistoffen bestaan in verschillende kleuren die verwijzen naar de verschillende technologieën. Deze technologieën zijn afhankelijk van de leeftijd van de auto en het materiaal van de krukascarter (aluminium, ijzer, etc.). Het gamma van het Brezan huismerk Coldax biedt u technologieën die bruikbaar zijn voor een ruime reeks doeleinden.

  • Voor oudere koelsystemen (20 jaar oud) kunt u een beroep doen op Coldax Coolant Blue -26. Deze koelvloeistof heeft een blauwe kleur en biedt een standaard bescherming voor ongeveer 50.000km.
  • Coldax Coolant G12+ -38 is een koelvloeistof met een rode kleur die verwijst naar de langdurige bescherming.  Dit koelmiddel wordt aanbevolen door verschillende OE fabrikanten, zoals GM, VW, MB en Ford voor personenwagens en MAN, DAF en Renault voor heavy duty sectoren.
  • Coldax Coolant OAT -38 is een koelvloeistof met een licht gele kleur die verwijst naar een langdurige bescherming.  Dit koelmiddel biedt een bescherming van 5 jaar of 240.000 km en bevat specificaties die aan worden bevolen door verschillende OE fabrikanten, zoals GM, VW, MB en Ford. Deze, gebruiksklare licht gele Long Life koelvloeistof kan in vrijwel alle koelsystemen gebruikt worden, zowel voor bijvullen als vervanging. De vloeistof mengt probleemloos met alle andere koelvloeistoffen op water en MEG basis dankzij de gepatenteerde nitriet-, amine-, en fosfaat vrije technologie.

Daarnaast zijn er ook OE specifieke koelvloeistoffen beschikbaar binnen het Coldax assortiment in klein- en grootverpakking te verkrijgen:

Coldax Coolant G13 -38 voldoet aan de meest recente VW G13 specificaties voor de VAG modellen vanaf juni 2011 en heeft de specifieke rood/roze kleur. Hiermee kan de koelvloeistof van de meest recente VAG modellen volgens de fabrieksvoorschriften bijgevuld of ververst worden.

Coldax Coolant G12++ voldoet aan de VW TL774G specificatie welke wordt toegepast in alle VAG modellen vanaf 2007.

Coldax Coolant LL-RN -38 bevat een formule welke voldoet aan de OE specificaties van Renault en Nissan, waarbij een toevoeging van Carbol-zuren is voorgeschreven

Coldax Coolant LB-PC -38 voldoet aan de OE specificaties voor alle Peugeot en Citroën modellen en is de nummer 1 keuze voor Peugeot en Citroën garagisten en eigenaren.

Deel dit
bericht