Nieuws & Events

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Deel dit
bericht
20 juni 2013

Zesde brezan historische rally for kids haalt e5721 op


Zaterdag 8 juni 2013 werd de zesde editie van de Brezan Historische Rally For Kids gereden. De opbrengst van deze dag kwam wederom volledig ten goede aan de stichting Rally For Kids. Alle deelnemers (klanten, leveranciers en eigen medewerkers) hebben samen maar liefst € 5721,= opgehaald. Met deze opbrengst kan de stichting   weer vele chronisch zieke kinderen en hun gezin een speciale dag laten beleven op, een door hun afgehuurd, circuit. De kinderen vergeten zo even dat ze patiënt zijn.
 
De route werd dit jaar weer uitgezet door Joop van de Gronden. (van Motor- en Auto Club Veenendaal) Het bracht de deelnemers langs allerlei Gelderse dorpen, steden, rivierlandschappen en andere fraaie locaties. Het Brezan verkooppunt Bemmel was het eerste controlepunt voor de deelnemers. De route ging verder, via Kasteel Doornburg,  per pont over het water om in het pittoreske Tolkamer te pauzeren voor een lunch. Langs de markt van Didam vervolgde de route zich naar Doesburg en Rheden. Bovenop de Posbank was een korte stop om van het uitzicht te genieten. Via de Veluwe eindigde de route van 2013 bij het restaurant L’Orage in Ede. Hier konden alle deelnemers uitrusten van alle inspanningen en genieten van een barbecue met een uitgebreid buffet.
 
Met 70 deelnemende equipes was er een divers aanbod aan bijzondere auto’s. De oudste deelnemende auto was de indrukwekkende, en net als Brezan, 85 jaar oude Bentley Blower. Maar ook de Porsche 356, de Jaguar XK 120, de politie 911, Ferrari 308 GTB en de VW T1 pick-up zijn zeker het vermelden waard. Foto’s van alle deelnemers en deze bijzondere dag zijn hier te bewonderen.
 
De winnaars, Monique Koops, Nicolette Rijnbende en Joryne de Gijt in hun Eend, hebben de eer om de wisselbeker te bewaren tot de zevende editie. Zij mogen de volgende keer mee in de Brezan luchtballon. Als organisatie kijkt Brezan terug op een meer dan geslaagde dag en willen iedereen bedanken die hier zijn of haar steentje aan hebben bijgedragen.
 
In 2014 zal de 7e editie weer op de 2e zaterdag in juni worden gereden.

Deel dit
bericht